Anmeldelse i Nordjyske
Fisk & Skaldyr giver muligheder for at nyde lækkerierne i egen stue.
Det kan være uoverskueligt at skulle holde stort middagsselskab i weekenden,
hvis det meste af ugen er gået med at være ophængt på arbejde. Derfor har vi i
Guf på Gaflen i de seneste uger beskæftiget os med de muligheder, der findes i
Nordjylland, hvis du vil lette arbejdet for dig selv og kunne invitere på gæster
uden at skulle slave over komfuret i 12 timer.
I dag bringer vi så den femte og foreløbigt sidste test af take-away mad af
højere klasse, og valget er i denne ombæring faldet på Restaurant Fisk &
Skaldyr, der med sin placering på Bispensgade/Vesterbro er lige til at finde i
centrum af Aalborg.
Almindelige eller gourmet-menu
Da vi ringer op for at bestille til gæstebud for fire personer, kan vi vælge fra
både den almindelige menu og fra stedets gourmetmenu, der har i alt seks
retter. Vi bestemmer os for jomfruhummerhaler til forret, tournedos
med garniture til hovedretten og stedets dessert som den sidste ret.
Afhentning bestilles til klokken 18.15 dagen efter, og da vi ankommer for at
afhente cirka fem minutter før den aftalte tid, får vi at vide, at der lige går et
par minutter. Her er præcision virkelig et nøgleord, og det lever restauranten op
til.
Klappet og klart
Alt leveres klappet og klart i varmekasse, og eneste forberedelse for os er at
anrette maden og sørge for at desserten får en tur i fryseren. De øvrige retter
kan sagtens holde sig lune i termokassen.
Sydlandske drikkevarer
Som en del af konceptet med take-away gourmetmad skal vi naturligvis selv
sørge for vinen, og derfor havde vi på forhånd besøgt Skjold Burne vinhandel i
Bispensgade i Aalborg.
Her præsenterede vi aftenens menu og fik et par muligheder, og vi besluttede
os for italiensk til forretten. En Beni de Batasiolo fra Italien lavet på chardonnay
fra 2007, og til hovedretten valgte vi Cosme Palasio y Hermanos fra Rioja i
Spanien, årgang 2004. Begge flasker fås til omkring 100 kroner, og vi var godt
tilfredse med en samlet vinregning på 220 kroner.
Rigeligt at tage af
Velankommet i lejligheden kan vi anrette forretterne. Her er rigeligt at tage af.
Fire fade med jomfruhummerhaler gratineret med hvidløg lægges op på
tallerkenerne. Som tilbehør er der bare lidt frisk citron og et særdeles
fremragende hjemmebagt brød. Simpelt, men godt.
Hummeren er dejligt saftig, og vi må lade bordskik og gode manerer gå en
anelse fløjten for at sikre os at få alt det lækre kød ud af skallen - klart en
fordel ved at spise i sit eget hjem.
Brødet er der også nok af - dejligt groft med en herlig, sprød skorpe og saftig
krumme - og den let frugtige hvidvin kan godt stille noget op med den kraftige
hvidløgssmag fra jomfruhummeren. Hvidløget er dog en anelse for kraftigt for
en af medspisernes smag - men her er vi heldigvis alle i samme båd og kan
godt holde hinandens ånde ud.
Lækkert kød
Det gode ved at spise i hjemmet er også, at man selv bestemmer tempoet over
de enkelte retter, og vi tager os god tid til at nyde forret, vin og brød, inden en
hurtig oprydning. For nu er det tid til anrette hovedretten.
Normalt ville man måske nøjes med udelukkende fisk fra en fiskerestaurant,
men med tre mænd i selskabet er det svært at sige nej til en tournedos af
oksemørbrad omviklet med bacon.
Kødet er blevet holdt fint lunt i varmekassen, og kan således snildt anrettes
med den medfølgende garniture, der består af letristede grøntsager, små kogte
kartofler og en pebersauce.
Kødet er helt perfekt og stegt til den røde side, som alt godt oksekød bør være,
og det er utroligt mørt, så kniven bare glider igennem.
Det omviklede bacon giver lidt salt til smagen og ovenpå kødet er der en lille
krydderdressing, der giver masser af smag. En himmerigs mundfuld for en
kødelsker.
Lækre grøntsager
Grøntsagerne har det rette bid og med en god blanding af både peberfrugter,
løg og også lidt æble kommer der et fint syremodspil ind i retten.
Eneste skuffelse er saucen, der virker en anelse flad - til gengæld er der nok af den.
Rødvinen er lavet på tempranillo-druen og er en god kraftig sag, men har
ikke helt det gevaldige smagschok, som man godt kan få fra nogle Rioja-vine.
Den er fint afrundet og kommer sagtens til sin ret overfor kød og tilbehør.
En udmærket hovedret - og igen har vi ikke selv skullet løfte en finger.
Chokoladedrøm til dessert
Det gode ved bestillingen fra Restaurant Fisk & Skaldyr er, at der i hvert fald
ikke er nogle problemer med mængderne. Der er rigeligt med mad til alle, og vi
tager os igen god tid inden desserten. Den består af en bastant chokoladekage
med tilbehør af hindbærsorbet og friske frugter.
Vi har ikke valgt dessertvin og fortsætter med rødvinen til den tredje ret,
der viser sig at være ganske fortrinlig. Chokoladekagen er en kraftkarl af en
smagsbombe med et yderligere chokoladelag på toppen, der bare smelter i
munden. Sorbeten har en markant hindbærsmag, og de friske frugter,
der består af stjernefrugt, ananas, kiwi, appelsin og japansk kirsebær,
er der ikke noget i vejen med.
Mætte og tilfredse
Mætte og tilfredse kan vi dermed læne os tilbage og nyde resten af aftenen
uden nævneværdig opvask, og det eneste, der skal leveres tilbage til
restauranten er termokassen.
Gourmetmad som take-away er et nemt alternativ til de hjemlige kødgryder,
og selvom man selvfølgelig ikke får hele restaurationsoplevelsen med sig, så er
det nu også hyggeligt at nyde virkelig lækker mad i sit eget hjem uden at skulle
løfte en finger. Med en kuvertpris på 359 kroner for tre retter, ender maden på
en samlet regning på 1.436 kroner, og med vinen til må vi i alt slippe 1.636
kroner for en god aften.
For en god mad uden besvær kvitterer vi med fire gafler - det er fortjent efter en
middag, hvor kun pebersaucen var en lille skuffelse.
Restaurant Fisk & Skaldyr
Bispensgade 31, 900 Aalborg. Tlf.: 9834 2076,
Lagt på nordjyske fredag d. 05-02-2010