Anmeldelse i 24 Timer
Fin fornemmelse for fisk
Restaurant Fisk & Skaldyr serverer vin i topklasse og fisk på pænt niveau.
Der er fornemmelse for fisk for enden af Bispensgade.
Kok Imad Chehab barslede i efteråret med en ny fiskerestaurant i hjertet af
Aalborg – en restaurant som fik det alt andet end prætentiøse navn
Restaurant Fisk & Skaldyr.
I de lokaler, hvor restaurant Il Mulino tidligere huserede, svømmer havtasker,
rødtunger og andre fisk nu ind på tallerkenerne, så alborgenserne ikke skal til
Sæby eller Skagen for at få fisk.
Design
Da Imad Chehab åbnede Restaurant Fisk & Skaldyr, vidste han på forhånd, at
han bare måtte have Lin Utzons H.C. Andersen-stel i huset. Sådan er det blevet
– blandt andet med dækketallerkener, hvis inspiration er hentet i H.C.
Andersens eventyr ’Den Grimme Ælling’ og ’Den lille havfrue’
Stemningen
Vi har bestilt bord en mandag, så vi går ind til en rolig aften.
Restauranten vrimler med kendisser - designkendisser altså. Hr. Jacobsens stole Myren står
om nogle borde, fru Ditzels ’Trinidad’-stole om andre, og servicet er en hel
garnison af Lin Utzons blå-hvide H.C Andersen stel.
Set i lyset af alt designkræset virker malerierne med blåmuslinger og andre af
havets beboere lidt tarvelige og anonyme. I løbet af aftenen dukker nogle få
par op nogle helt unge, andre med mere alder i håret.
På tallerkenen
Valget står mellem en a la carte- og en gourmetmenu, hvor vi kan vælge fra tre
til syv retter.
Vi tager fire retter og bliver skudt i gang med et stykke røget laks som appetizer.
Så følger restaurantens fiskesuppe.
Min medspiser, kokken Morten Becker Jørgensen – jeps, ham fra TV2/Nord hiver
straks fat i en af de fine safrantråde, som svømmer rundt i toppen. »Se, sådan
kan du tjekke, om det er safran af ordentlig kvalitet. Hvis den er god, bliver den
ved med at afgive farve længe,« forklarer han og trækker den spinkle tråd hen
over den hvide tallerken.
At dømme på det kraftige gule spor, tråden efterlader, skal der vist mere end
en klat Vanish Oxi Action til at gøre tallerkenerne rene igen.
Suppen viser sig at være fyldt med laks og krebs, og vi trækker lidt på skuldrene,
da næste ret kommer ind. Laks og hellefisk rullet med serranoskinke
– laks for tredje gang.
En appelsinsorbet renser munden, inden vi får tournedos af oksemørbrad
flankeret af vildmosekartofler og grøntsager. Super.
Desserten
Vi har fravalgt ost til fordel for en desserttallerken. Det bliver en ok oplevelse
med blandt andet en lækker semifrossen chokoladekage.
Selvom det ikke er et uvenligt gensyn, sukker vi ved synet af endnu en kugle appelsinsorbet.
Sødmen og kulden er dejlig, men hele to gange?
I glasset
Vinkortet er fyldigt, så vi beslutter os for at lade tjeneren om at brygge en
omgang vinmenu sammen. 349 kroner til fire retter, og det viser sig
at være alle pengene værd.
Vinen hiver i sig selv hele besøget en fed stjerne op – det er sjældent, man får
så lækre og godt valgte vine på en restaurant.
Vores vinmenu byder blandt andet på en skøn Chablis, en kraftfyldt Barolo og
en honninggylden Sauternes, og de matcher retterne, så det nærmest risler ned
ad ryggen.
Gå ikke glip af
Vinmenuen – ganske enkelt.
Fire store, intense smagsoplevelser i glassene, som hele tiden blev fyldt op.
Største plus
Vores regning lander på 1.496 kroner for det hele, men der er gode fiskeretter
til ethvert niveau.
Tekst: Anne J. Thomsen
Lagt på 24 Timer fredag d. 01-06-2007